zondag, 21. augustus 2011 - 14:08

Politie haalt kinderen (2, 1 en baby) uit te warme auto

Amersfoort

De politie heeft zaterdagmiddag drie kinderen uit een erg warme auto gehaald.

Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding over drie huilende kinderen in een geparkeerde auto op de Arnhemse Poortwal. Als de agenten bij de auto aankomen zien ze meerdere mensen om de mensen staan. In de auto zitten drie kinderen; twee kinderen van 14 maanden en twee jaar en een baby.

De ramen van de auto staan maar een klein beetje open. Het lukt de agenten om via het portierraam de deur open te krijgen. De agenten luchten de auto. De kinderen hebben het zichtbaar warm.

De politie waarschuwt een ambulance. Na controle van een verpleegkundige hoeven de kinderen niet naar het ziekenhuis. Ze moeten wel drinken, vooral de baby. Agenten nemen de kinderen mee naar het politiebureau.

Andere agenten blijven bij de auto staan. Omstreeks tien voor half drie komt de vader van de kinderen bij de auto. De politie houdt hem direct aan. Hij moet mee voor verhoor naar het politiebureau. Even later komt de moeder van de kinderen naar het bureau. De politie houdt ook haar aan. De agenten sluiten de ouders, 24 en 28 jaar uit Putten, in voor verhoor. De kinderen zijn voorlopig ondergebracht bij Bureau Jeugdzorg.
Provincie:
Tag(s):