donderdag, 11. augustus 2011 - 21:18

Politie houdt 10 minderjarige verdachten aan voor stenen gooien

Haarlem

Politiemensen hielden woensdagmiddag en -avond in totaal tien minderjarige verdachten aan voor het gooien van stenen.

De tien, Haarlemmers in de leeftijd van 8, 9, 10 en 11 jaar, zijn aangehouden op het Sprieldersplein en de Italiëlaan.

Woensdagmiddag rond 14.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er vanaf een dak aan de Hugo de Grootstraat stenen naar beneden werden gegooid. Direct werd een onderzoek ingesteld en konden vijf van de jongens op basis van signalement worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau, waar hun ouders in kennis werden gesteld.

In de avond, rond 18.15 uur werd een raam van een woning aan de Zwitserlandstraat ingegooid. Getuigen hadden gezien dat opnieuw minderjarige jongens waren weggerend in de richting van de Italiëlaan. In de Italiëlaan troffen de agenten vijf jongens aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De jongens bekenden de stenen te hebben gegooid en ook verantwoordelijk te zijn geweest voor het gooien met stenen tegen bussen vorige week.

De ouders van de kinderen zullen de gemaakte schade moeten vergoeden. HALT zal hir in combinatie met de politie in bemiddelen.
Direct na de incidenten waarbij onder meer ruiten van Connexxionbussen werden vernield is er een intensieve samenwerking ontstaan tussen Connexxion, de afdeling Handhaving van de gemeente Haarlem en de politie Kennemerland. Door deze goede samenwerking kon snel informatie worden gedeeld, wat uiteindelijk heeft bijgedragen in de aanhouding van het tiental.
Provincie:
Tag(s):