maandag, 27. juni 2011 - 13:50

Politie houdt 54 drugsverdachten aan op Dancefeest Defqon.1

Biddinghuizen

Gedurende het volledig uitverkochte Dancefeest Defqon.1 Festival, dat dit jaar voor het eerst is gehouden op het evenemententerrein Biddinghuizen, werden 54 mensen gearresteerd. Dit heeft de politie maandag laten weten.

45.000 bezoekers
De feestgangers die betrapt werden zijn aangehouden voor het gebruik of het voorhanden hebben van verdovende middelen. De organisatie en de politie zijn tevreden over het verloop van het grote muziek- en dans evenement dat zo’n 45.000 bezoekers trok.

Drugsdealers
De sfeer werd omschreven als goed en gezellig. Tijdens het twee dagen durende dancefestijn hield ook de politie toezicht op het evenemententerrein. Agenten in burger waren voornamelijk gespitst op het opsporen van drugsdealers.

Zij hielden vooral personen aan die een flinke hoeveelheden harddrugs, zoals speed, XTC, GHB en cocaïne, voorhanden hadden. De beveiliging van het evenement hield op het feestterrein tientallen bezoekers aan voor het gebruik van verdovende middelen. De door de beveiliging betrapte feestgangers werden overgedragen aan de politie waarna proces-verbaal werd opgemaakt.

Er werden 54 strafdossiers opgemaakt. Tientallen personen tegen wie proces-verbaal was opgemaakt moesten na justitiële afhandeling het terrein verlaten.

Door de aanwezigheid van het Openbaar Ministerie bij het evenement werd aan nagenoeg alle verdachten direct hun voorgestelde transactie of dagvaarding uitgereikt.
Provincie:
Tag(s):