zondag, 31. juli 2011 - 11:35

Politie houdt 56 motorclubleden aan in Amsterdam

Amsterdam

De politie heeft in Amsterdam Zuid zaterdagavond laat 56 personen aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. ‘De aangehoudenen zijn allen lid van motorclub Satudarah’, meldt de politie zondag.

'Rond 22.00 uur controleerde een aantal politiemensen de groep in de Scheldestraat op grond van een door burgemeester van der Laan afgevaardigd noodbevel. Dit, omdat er informatie was binnengekomen dat de groep naar Amsterdam zou komen en er rekening gehouden werd met een confrontatie tussen hen en leden van motorclub de Hell’s Angels', aldus de politie.

Noodbevel
Het noodbevel bepaalde dat diegenen die niet in Amsterdam woonachtig waren de stad dienden te verlaten onder begeleiding van de politie. De controle richtte zich dan ook op het vaststellen van de identiteit. In eerste instantie verliep die controle zonder incidenten.

Echter op enig moment wilden men massaal door de gevormde linies heenbreken en dat mondde uit in een confrontatie met de daar aanwezige Mobiele Eenheid, waarbij er met flessen, tafels en stoelen werd gegooid.

Vier politiemensen liepen daar lichte verwondingen bij op variërend van kneuzingen, blauwe plekken en een snijwond. Een ME-peloton, eerder werkzaam bij de voetbalwedstrijd Ajax-Twente, werd ter assistentie geroepen waarna de groep werd aangehouden en afgevoerd in bussen van het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf.

Tijdens de aanhoudingen probeerden een aantal te ontsnappen via de achterzijde van de in de Scheldestraat gelegen horecagelegenheden. Ook daar werden aldus enkele aanhoudingen verricht.

Ter plaatse werden later twaalf messen aangetroffen. Bij de insluiting bleken twee verdachten een kogelwerend vest te dragen en in de tuinen achter de panden werden later nog twee vuurwapens gevonden. Of deze daar zijn achtergelaten door de motorclubleden wordt onderzocht. Alle verdachten zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):