zaterdag, 23. april 2011 - 17:25

Politie houdt de wacht in Vondelpark

Amsterdam

Dit paasweekeinde staat er een politiepost in het Vondelpark. Ook zullen politie en straatcoaches van de stichting SAOA er surveilleren. Dit melden verschillende media.

Dit alles naar aanleiding van de vechtpartij die vrijdagavond in het park plaatsvond. Met de politiepost wil de politie voorkomen dat er opnieuw een massale vechtpartij in het park uitbreekt.

Vrijdagavond moest de politie rond 22.30 uur een deel van het Vondelpark tijdelijk moeten ontruimen wegens grote onrust in het park.

Er kwamen meerdere meldingen binnen dat bezoekers van het park in elkaar werden geslagen en van hun fiets werden getrokken door een groep jongeren. Toen agenten ter plaatse waren om de overlastgevers aan te houden, verzetten zij zich tegen hun arrestatie.

De groep keerde zich tegen de politie en er werd met flessen naar de agenten gegooid. Zoals gebruikelijk is bij geweld tegen de politie is er om assistentie gevraagd, waardoor meerdere eenheden zich naar het Vondelpark begaven.

Om de openbare orde te herstellen en de overige bezoekers van het park in veiligheid te brengen, heeft de politie tijdelijk een deel van het park moeten ontruimen. Na een uur was de situatie weer rustig en werd het park weer vrijgegeven.

Een agent is door een fles op het hoofd geraakt, maar heeft daar geen verwondingen aan over gehouden. Tijdens de onrust is een ruiter van de politie met paard te water geraakt. De ruiter bleef ongedeerd. Het paard is met hulp van de brandweer uit het water gehesen en bleek na onderzoek door een dierenarts eveneens ongedeerd.

Er zijn vijf aanhoudingen verricht voor openlijke geweldpleging, vier mannen en een vrouw van begin 20. Ze zijn in de loop van zaterdag met een proces-verbaal op zak op vrije voeten gesteld.
Provincie:
Tag(s):