donderdag, 19. mei 2011 - 19:19

Politie houdt drie overvallers aan

Ureterp

De politie heeft het onderzoek van een bedreiging, poging afpersing en mishandeling welke plaatsvond op 10 maart in een woning in Ureterp, afgerond.

Rond 18.00 uur werd er door drie mannen bij een woning aangebeld. Toen de bewoonster de deur opende liepen de drie mannen de woning binnen. Een andere bewoner pakte een mes om zodoende de overvallers af te schrikken. De mannen wilden hem met verbaal geweld en met bedreigingen dwingen tot het ondertekenen van een schuldbekentenis. Ook werd het slachtoffer geslagen. Hij gaf zijn belagers uiteindelijk een klein geldbedrag, waarna het trio vertrok.

Naar aanleiding van bovenstaande deed het slachtoffer, een 42-jarige inwoner van Ureterp, aangifte en de politie stelde een onderzoek in. De aanleiding was een zakelijk geschil tussen één van de daders en het slachtoffer. Op 22 maart werd een 54-jarige inwoner van Diemen aangehouden. Ook werden de twee medeverdachten opgespoord. Op 28 maart werd een 40-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden en op 3 mei volgde de aanhouding van een 35-jarige man (woonplaats onbekend). Hij werd door de politie in Amsterdam aangehouden.
Provincie:
Tag(s):