zondag, 13. november 2011 - 15:29

Politie houdt drie verdachten aan na achtervolging

Almere

De politie heeft zondagochtend rond 00:30 uur na een achtervolging, die is ingezet door agenten van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD), drie verdachten aangehouden op de Strubbenweg in Almere.

Rond 00:30 uur krijgt de meldkamer van politie de melding dat agenten van het KLPD achter een verdachte auto aan zitten. De verdachte auto passeerde even daarvoor de collega’s van de KLPD, toen deze auto met gedoofde lichten bij het tankstation aan de Veluwedreef weg reed, richting Almere Stad. Ter controle werd een stopteken gegeven, maar die werd genegeerd. Toen daarop ook een rood stoplicht genegeerd werd, is de achtervolging ingezet, ondertussen met assistentie van agenten van politie Flevoland.

De achtervolging voerde via de Filmwijk, voor het grootste deel door een nabij gelegen industriegebied. Tijdens deze achtervolging heeft de bestuurder van het verdachte voertuig meerdere malen geprobeerd de politie te ontvluchten door auto’s van politie van de weg af te drukken. Hierbij zijn twee dienstvoertuigen zwaar beschadigd. Daarbij raakte niemand gewond. Uiteindelijk eindigde de achtervolging op de parkeerplaats van een etablissement aan de Strubbenweg, alwaar de verdachte auto crashte en vervolgens in de daar gesitueerde bosschage terecht kwam. Daar heeft de politie de verdachten aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Verkeersanalysten hebben ter plaatse sporenonderzoek gedaan naar de toedracht van crash, waarbij alle drie de verdachten ongedeerd bleven. Uit het lopende onderzoek is al gebleken dat er door de verdachten getankt is zonder betalen en ze gestolen kentekenplaten voerden.
Provincie:
Tag(s):