vrijdag, 1. april 2011 - 8:35

Politie houdt grote alcoholcontrole in de haven

Rotterdam

De zeehavenpolitie heeft woensdag een 24 uur durende alcoholcontrole gehouden in de Rotterdamse haven. Daarbij zijn 94 zeeschepen gecontroleerd. Slechts één kapitein had te veel gedronken.

De man blies 530 ugl. Het toegestane alcoholpromillage op het water is, net als op de weg, 0,5 procent wat gelijk staat aan 220 ugl. De kapitein kreeg een vaarverbod van 5 uur opgelegd.

Tijdens de controle van woensdag mocht geen enkel schip de haven in of uit voordat de kapitein heeft geblazen. De actie was bedoeld om overtredingen aan te pakken, maar ook om een signaal af te geven en bewustwording te creëren bij reders, agentschappen, kapiteins en loodsen. De actie werd door deze partijen positief ontvangen.

Dinsdagavond, voor de grote actie begon, werd in de Rotterdamse Geulhaven al een 46-jarige Slowaakse schipper aangehouden die onder invloed van alcohol de ladingtanks van een binnenvaarttanker aan het ontgassen was met methanol. Dit leverde een gevaarlijke situatie op.

Naast controles op de zeevaart zal de Zeehavenpolitie ook alcoholcontroles gaan houden op de binnenvaart en recreatievaart.
Provincie:
Tag(s):