zondag, 10. april 2011 - 20:42

Politie houdt inbrekers aan na rammen politieauto's

Oss

Zondagmiddag werden twee inbrekers op aanwijzing van getuigen door politiemensen betrapt bij een inbraak aan de Lekstraat. Tijdens een achtervolging ramden het tweetal twee politieauto's. Dit heeft de politie zondag laten weten.

De mannen, een 26 jarige Amsterdammer en een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden korte tijd later na een achtervolging aangehouden.

Toen de agenten zagen dat de poort van het bedrijf was opengebroken, reden zij in twee politieauto's het terrein op. De auto van de inbrekers kwam hen op de toerit van het bedrijf tegemoet. Ze ramden beide surveillanceauto's en een hekwerk, waarna ze er vandoor gingen.

Een politieman loste nog een schot op de auto, maar kon deze niet tot stoppen dwingen. Een achtervolging bracht de politie in Megen, waar de auto in de Schoolstraat werd aangetroffen. De auto bleek aan de achterzijde door de politiekogel te zijn geraakt.

De twee inbrekers werden in de directe omgeving aangehouden. Ze waren niet gewond geraakt. Ook geen van de betrokken politiemensen raakten gewond. Beide inbrekers zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Het technisch onderzoek wordt in verband met de objectiviteit gedaan door rechercheurs van de regio Brabant Zuid Oost.
Provincie:
Tag(s):