woensdag, 21. december 2011 - 11:54

Politie houdt leden crimineel netwerk aan

Den Haag

Een speciaal rechercheteam heeft de afgelopen week vijf personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij bedrijfsinbraken en overvallen. De verdachten maken allen deel uit van een netwerk van criminele jongeren, die het kruispunt de Zevensprong in Den Haag als uitvalsbasis en trefpunt gebruikten.

Deze zomer is een rechercheteam begonnen om het netwerk van criminele jongeren en hun activiteiten in kaart te brengen. De afgelopen week leidde het onderzoek tot de eerste aanhoudingen.

Een aanhoudingseenheid van politie Haaglanden hield dinsdag 13 december omstreeks 7.30 uur een 21-jarige Hagenaar aan in zijn woning aan de Jan Wapstraat. Hier werd ook een 20-jarige Hagenaar aangehouden. Beiden worden verdacht van heling en betrokkenheid bij verschillende inbraken, zowel in als buiten de Haagse regio. Dinsdag 20 december hield een aanhoudingseenheid een 21-jarige Hagenaar aan op verdenking van een bedrijfsinbraak en heling. De drie jongens worden gerekend tot de meest actieve criminelen in de Haagse regio.

Naast de mannen werd ook een 41-jarige Haagse aangehouden in haar woning in de Beierstraat. De vrouw, een familielid van de 20-jarige Hagenaar, wordt verdacht van heling van de buit. De mannen zijn vrijdag 16 december voorgeleid. De rechter-commisaris verlengde de hechtenis met 14 dagen.

De Haagse is vooralsnog weer op vrije voeten maar blijft verdachte in het onderzoek. Maandag 19 december werd een 25-jarige Haagse aangehouden. De vrouw is een familielid van de 21-jarige. Zij wordt eveneens verdacht van heling van gestolen goederen die de mannen bij een bedrijfsinbraak buit hadden gemaakt.
Provincie:
Tag(s):