maandag, 16. mei 2011 - 10:51

Politie houdt man aan als verdachte van een gewapende overval

Rotterdam

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag, rond 02.00 uur, een 25-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte van een gewapende overval op het Prinsestheater aan de Schiedamseweg in Rotterdam.

Daar was die avond een feest gehouden en het personeel was juist aan het opruimen toen een aantal mannen het pand binnenkwamen. Onder bedreiging van een vuurwapen moest een personeelslid geld van het bedrijf afgeven. Daarna gingen de mannen er vandoor.

Bij een uitgebreid onderzoek door diverse eenheden van de politie in de omgeving werd, zo'n twintig minuten later, in de Taanderstraat een man aangetroffen die aan het signalement voldeed. Bij het zien van de politie zette hij het op een lopen, maar na het lossen van een waarschuwingsschot door een agent koos de man eieren voor zijn geld.

Hij stopte en gaf zich over aan de politiemensen, waarna hij is aangehouden en als verdachte is overgebracht naar een politiebureau. In de directe omgeving werd ook een tweede man aangehouden maar diens betrokkenheid bij de overval moet nog blijken.

In de vroege ochtend is in de nabijheid van de plek van aanhouding een vuurwapen gevonden door de politie.
Provincie:
Tag(s):