vrijdag, 7. januari 2011 - 10:35

Politie houdt overvallers aan

Groningen

De politie heeft donderdagmorgen twee verdachten aangehouden voor twee verschillende overvallen. In een woning in de Groningse wijk Beijum werd een 25-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Een 19-jarige plaatsgenoot van de vrouw is donderdagmorgen aangehouden in een woning in Delfzijl. Het tweetal is ingesloten voor verhoor.

De 19-jarige inwoner van Groningen wordt verdacht van een overval op een pizzabezorger (16). Deze overval vond zaterdagavond 4 december plaats op de Hereweg in Groningen. Een alerte getuige zag die avond de overval gebeuren en greep in. Hij wist direct een 18-jarige Groninger vast te houden tot de politie kwam. In de omgeving werd vervolgens uitgebreid onderzoek gedaan. De kompaan van de 18-jarige wist echter te ontkomen.

De 25-jarige Groningse wordt verdacht van een overval op een snackbar aan de Loefzijde in de Groningse wijk Lewenborg. Vrijdagavond 10 december kwam een vrouw de snackbar binnenlopen en bedreigde een medewerker met een scherp voorwerp. Nadat zij het pand met een geldbedrag verliet, stapte ze op een fiets en vluchtte weg.
Provincie:
Tag(s):