woensdag, 25. mei 2011 - 11:43

Politie houdt twee verdachten aan voor bezit valse reisdocumenten in trui

De politie heeft op donderdag 19 mei een 54-jarige man uit Rotterdam en een 45-jarige man uit Delft aangehouden op de A16 in Moerdijk, voor het in bezit zijn van valse reisdocumenten en voor het vervalsen hiervan.

Aanhouding
Uit onderzoek van de Vreemdelingenpolitie bleek dat de twee verdachten naar Griekenland waren afgereisd om daar valse reisdocumenten te verkrijgen en naar Nederland mee te nemen. De verdachten kwamen vorige week met het vliegtuig aan in België, waarna zij met een auto naar Nederland kwamen. De twee verdachten werden op donderdag 19 mei aangehouden op de A16 in Moerdijk.

Valse documenten genaaid in trui
Na de aanhouding bleek dat in een trui, die in de bagage van één van de verdachten aanwezig was, een tweetal paspoorten en andere bescheiden waren ingenaaid. Eén van deze verdachten was een maand geleden al voor een dergelijk feit aangehouden. Hij werd toen na voorgeleiding bij de rechter-commissaris heengezonden. Vandaag (woensdag) moet hij opnieuw voor de rechter-commissaris verschijnen.

Economische schade
Met een vals paspoort kan een andere identiteit worden verkregen. Hierdoor kan aan de maatschappij een economische schade van gemiddeld 40.000 euro worden toegebracht. De politie houdt hier dan ook scherp toezicht op.
Provincie:
Tag(s):