vrijdag, 11. februari 2011 - 10:37

Politie houdt twee verdachten aan voor brand Veendam

Veendam

De politie van Groningen onderzoekt of twee 18-jarige mannen die de afgelopen week zijn opgepakt na een aantal brandstichtingen in Veendam, ook betrokken waren bij de reeks branden die de plaats vorig jaar wekenlang in zijn greep.

Woensdag aan het einde van de middag werden de mannen uit Veendam en Wildervank aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand bij een hockeyvereniging aan de Ontspanningslaan van 30 januari jl. Of ze ook betrokken zijn bij de andere recente branden moet uit nader onderzoek blijken.

Aanleiding
De politie kwam de mannen op het spoor naar aanleiding van eigen onderzoek en getuigenverklaringen. De mannen zijn na hun aanhouding kort verhoord. De feiten en omstandigheden van zes branden in de periode van 30 januari tot 9 februari jl. zijn door rechercheurs op een rij gezet. De mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand in een clubhuis van een hockeyvereniging. Of de verdachten in aanmerking komen voor de overige branden wordt nader onderzocht.

Vier branden en twee pogingen
In de nacht van 29 op 30 januari brandde het clubhuis van een hockeyvereniging aan de Ontspanningslaan af. Circa twee uren later stond een garagabox aan de Continentenlaan in brand. Donderdag 3 februari brandde laat in de avond een voormalig tuincentrum aan het Boven Westerdiep af. In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari is geprobeerd brand te stichten in een pand aan de Nijverheidsstraat in Wildervank. Maandag 7 februari brandde een garage af aan het Boven Westerdiep. Tenslotte werd woensdag een poging brandstichting ontdekt in een toiletgebouw op camping Borgerswold.

Voortzetting onderzoek
De verhoren worden vandaag voortgezet. Ook het technisch onderzoek naar de oorzaak van de branden en andere sporen zijn nog niet afgerond. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):