vrijdag, 11. november 2011 - 12:51

Politie houdt verdachten aan in grootschalig brandonderzoek

Winschoten

De politie heeft de afgelopen weken 18 verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij tientallen brandstichtingen in Winschoten. Het onderzoeksteam heeft ongeveer 60 branden onderzocht waarbij de totale schade wordt geraamd op miljoenen euro’s. De aangehouden verdachten (15 t/m 24 jaar) zijn afkomstig uit Winschoten en omgeving.

De branden waar de politie onderzoek naar heeft gedaan, vonden plaats tussen januari tot en met september van dit jaar. De branden variëren van het in brand steken van een rietkraag tot het stichten van brand in gebouwen. Een deel van de aangehouden verdachten heeft bekend (deels) verantwoordelijk of betrokken te zijn. Momenteel zitten nog drie verdachten vast. Een van hen is in bewaring gegaan. Dit is een 21-jarige inwoner van Winschoten die wordt gezien als hoofdverdachte.

Het grootste deel van de verdachten is na hun aanhouding huiswaarts gestuurd. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en de verdachten moeten zich op een later moment verantwoorden. Geen van de verdachten had een bepaald motief voor hun daden. Een enkeling noemde als motief verveling en stoerdoenerij.
Provincie:
Tag(s):