maandag, 3. januari 2011 - 10:50

Politie houdt zeven mannen aan na beroving

Rotterdam

In de nacht van zaterdag op zondag zijn zeven personen aangehouden in een bar, als verdachten van een beroving en vuurwapen bezit.

Bij de beroving, die in de bar aan de Nieuwe Binnenweg had plaatsgevonden, werden onder bedreiging van een mes drie mobiele telefoons weggenomen bij vier personen.

Nadat de politie hier een melding van had gekregen is de zogenaamde 'Quick-Response'-eenheid van de Regionale Interventie Eenheid (R.I.E.) de horecagelegenheid binnengegaan samen met agenten van wijkteams, de Directe Hulpverlening en de Horecare.

In het pand waren ongeveer 20 personen aanwezig waarvan er in eerste instantie twee werden aangehouden als verdachten van de beroving. Bij nader onderzoek in het pand kon een derde man geen identiteitsbewijs tonen. Ook hij werd aangehouden.

Op een bank werd een vuurwapen aangetroffen. De vier mannen die daar omheen zaten zijn vervolgens ook aangehouden voor Wet Wapens en Munitie en allen zijn overgebracht naar een politiebureau. De zeven zijn Rotterdammers en een Vlaardinger en variëren in leeftijd van 24- tot 36 jaar.
Provincie:
Tag(s):