zaterdag, 16. juli 2011 - 16:53

'Politie-inspecteur' ontmaskerd

Maastricht

Afgelopen woensdag heeft de politie een 22-jarige man uit Maastricht aangehouden, omdat hij zich medio vorige maand had voorgedaan als politie-inspecteur en in die hoedanigheid een personenauto had willen bemachtigen. Dit heeft de politie Limburg-Zuid bekend gemaakt.

De man had gereageerd op een advertentie op het internet waarin een personenauto te koop werd aangeboden. Hij meldde zich bij de verkoper met het verhaal dat hij een politie-inspecteur was en dat hij die auto nodig had voor onderzoek, omdat de vorige eigenaar een crimineel zou zijn. 

Daar de verkoper de zaak niet meteen vertrouwde, sprak hij met de 'inspecteur' af bij het politiebureau in Maastricht.

Op de parkeerplaats bij het politiebureau ontmoette de eigenaar van de auto de 'inspecteur' die hem een identiteitsbewijs liet zien en papieren overhandigde waaruit zou blijken dat de auto in beslag moest worden genomen. Ook gaf hij een bewijs van ontvangst.

Aangezien de eigenaar de zaak nog steeds niet helemaal vertrouwde, vroeg hij hem om samen het politiebureau in te gaan en daar zijn identiteit definitief vast te stellen. Met een smoesje dat hij nog even zou kijken of de takelwagen al onderweg was, liep de 'inspecteur' naar de zijkant van het bureau, waarna hij plotseling bleek te zijn verdwenen. De eigenaar deed vervolgens aangifte. Het lukte de politie om de ware identiteit van de nepinspecteur te achterhalen, waarna hij afgelopen woensdag werd aangehouden.
Provincie:
Tag(s):