donderdag, 9. juni 2011 - 22:29

Politie kondigt aan streng op te treden tijdens Luilak

Kennemerland

Net als eerdere jaren zal de politie in Kennemerland streng optreden tijdens de jaarlijkse viering van Luilak, dit jaar in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni.

Vernielingen tijdens Luilak zijn voor veel mensen een grote bron van ergernis en daarom is het in alle gemeenten tussen vrijdagavond 10 juni 22.00 uur en zaterdagochtend 11 juni 08.00 uur (er zijn verschillen in tijden en regels per gemeente), verboden om goederen bij zich te hebben die gebruikt kunnen worden om zaken te besmeuren.Wie zich niet aan de regels houdt, kan rekenen op een bekeuring (meerderjarigen).

Minderjarigen komen terecht bij Halt Kennemerland. Bij Halt Kennemerland krijgen zij een gepaste straf. Als politiemensen tijdens Luilak daadwerkelijk constateren dat er is besmeurd of vernield, dan wordt de verdachte aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hem of haar vernieling ten laste wordt gelegd. Daarnaast worden de kosten voor de uit de vernieling voortvloeiende schade op de vernieler verhaald.De politie zal tijdens de viering van de 'Luilak' een zero-tolerancebeleid voeren, er wordt niet gewaarschuwd.
Provincie:
Tag(s):