vrijdag, 8. april 2011 - 9:19

Politie kondigt verkeerscontroles aan via Twitter

Zaanstad

De sectie verkeershandhaving van de politie Zaanstreek-Waterland kondigt sinds kort verkeerscontroles via Twitter aan.

Weggebruikers worden via tweets op de hoogte gehouden van verkeerscontroles en ontwikkelingen. Door de controles aan te kondigen wil het team laten zien wat zij doet om de verkeersveiligheid te verhogen. Daarnaast hoopt de politie dat er een preventieve werking vanuit gaat doordat men merkt dat er regelmatig gecontroleerd wordt. Het verkeersteam van de politie Zaanstreek-Waterland gaat niet alleen snelheidscontroles melden, maar ook twitteren over onder meer verlichtings-, bromfiets- en roodlichtcontroles.

De politie wil via twitter zoveel mogelijk weggebruikers informatie aanbieden. De tweets van verkeershandhaving zijn te vinden ophttp://twitter.com/vhtzaw. Het streven is om elke werkdag over één controle te twitteren. Wie als twitteraar op de hoogte wil blijven van regionale verkeerscontroles, kan zich als volger aanmelden.

Naast de sectie verkeershandhaving twittert ook een aantal wijkagenten van de politie Zaanstreek-Waterland. Op dit moment twitteren zes wijkagenten over hun werkzaamheden. Verder worden ook de politieberichten via twitter bekend gemaakt en plaatst de politie sms-alerts of andere oproepen of preventietips op Twitter.

Ophttp://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/projecten/twitter.asp vindt u meer informatie over alle twitteraccounts.

Contact met politie

De politie is blij met de mogelijkheden die Twitter biedt, maar benadrukt dat het belangrijk is om bij spoed altijd met de politie te bellen via 112. Daarnaast geldt dat de politie het publiek via politieberichten en sms-alerts zal blijven oproepen om te bellen met 0900-8844 als men informatie of tips heeft
Provincie:
Tag(s):