vrijdag, 9. september 2011 - 21:51

Politie laat lichaam Nicole van den Hurk opgraven

Eindhoven

De politie heeft vrijdagavond op de begraafplaats Sint Antonius in Eindhoven het lichaam van Nicole van den Hurk opgegraven. Het meisje werd in 1995 vermoord. Dit melden verschillende media vrijdag.

Het lichaam is opgegraven in verband met het zogenaamde 'cold case' onderzoek. Het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag gaat de stoffelijke resten onderzoeken. De politie laat weten dat het OM hiertoe opdracht heeft gegeven.

Volgens de politie is er geen directe aanleiding om het lichaam nu op te graven. Het is onderdeel van het lopende 'cold case' onderzoek. De technieken voor dit soort onderzoeken zijn in de afgelopen 16 jaar wel sterk veranderd.

De 15-jarige Nicole van den Hurk verdween in de vroege morgen van
6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was naar de supermarkt in het winkelcentrum van Woensel waar zij een vakantiebaantje had. Haar lichaam werd op 22 november van dat jaar gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.

In deze zaak werden de afgelopen jaren meerdere mensen aangehouden, zoals haar stiefvader en een man uit Eindhoven, maar zij werden vrijgelaten. Ook haar stiefbroer werd in maart van dit jaar aangehouden maar in april weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Dinsdag 13 september aanstaande schenkt Avro's Opsporing Verzocht
aandacht aan deze zaak. De uitzending is te zien om 21.30 uur op
Nederland 1. Opsporing Verzocht wordt herhaald op woensdag 14 september om 11.15 uur op Nederland 2. Kijk voor meer informatie op www.opsporingverzocht.nl. Een week later, maandag 19 september, wordt de zaak Nicole van den Hurk ook in Bureau Brabant behandeld. De uitzending is om 18.00 uur op Omroep Brabant.
Provincie:
Tag(s):