woensdag, 10. augustus 2011 - 10:25

Politie laat sloot leegpompen in onderzoek dode Schiedam

Schiedam

Vandaag gaat de politie Rotterdam — Rijnmond in samenwerking met de Koninklijke Landmacht een aanvullend omgevingsonderzoek instellen op en rond de Polderweg in Schiedam.

Hier werd op 24 juli een dode, nog onbekende man aangetroffen die na een misdrijf om het leven was gekomen. Tijdens het omgevingsonderzoek wordt gezocht naar mogelijke aanwijzingen die leiden naar de identiteit van het slachtoffer en/of mogelijke dader(s).

Indentiteit nog niet bekend
De afgelopen twee weken heeft het rechercheteam uitgebreid onderzoek verricht om achter de identiteit van het slachtoffer en dader(s) te komen. Zo is er op de plaats van aantreffen van het slachtoffer onderzoek verricht en hebben duikers van het arrestatieteam en de brandweer een gedeelte van de sloot aan de Polderweg al doorzocht. Ook een speurhond is vorige week ingezet op zoek naar mogelijke sporen, camerabeelden in de omgeving worden uitgekeken en veel omwonenden zijn gehoord door de politie.

Daarnaast is een zoektocht gestart in de internationale DNA-databank en de database vermiste personen wat geen ‘hits’ opleverde. Uitgebreide aandacht in media en aandachtsvestigingen bij politiemensen leverden ruim 90 tips op waarbij zo’n 50 namen namen werden genoemd. Ook in het buitenland werd aandacht gevraagd voor dit misdrijf.
Alle tips en aanknopingspunten werden onderzocht. Helaas leidden deze nog niet naar de identiteit van het slachtoffer.

Grote zoekactie
Vandaar dat de politie vandaag, met de informatie die tijdens het onderzoek is verzameld, een uitgebreid omgevingsonderzoek in gaat stellen. De Mobiele Eenheid gaat een weiland aan de Polderweg uitkammen, de Koninklijke Landmacht onder-zoekt met een metaaldetector het terrein en de sloot aan de Polderweg wordt leeggepompt en nauwgezet doorzocht.
Provincie:
Tag(s):