maandag, 14. februari 2011 - 17:40 Update: 08-07-2014 0:31

Politie lanceert jongerensite Vraaghetdepolitie.nl

Den Haag

Met een jongerendebat onder leiding van BNN’er Valerio Zeno lanceerde Politie Haaglanden maandag 14 februari een nieuwe website voor jongeren over veiligheid.

Loverboys, cyberpesten, (nep)wapens en nog vele andere thema’s; op www.vraaghetdepolitie.nl vinden tieners 101 vragen en antwoorden over veiligheid.

Doel van de website
Het doel van de site is om jongeren aan het denken te zetten over veiligheid en om hun vertrouwen in de politie te vergroten. Doordat jongeren via de site de mogelijkheid krijgen om een vraag aan de politie te stellen komt de politie er beter achter wat er speelt onder jongeren en kan de politie jongeren helpen die met een vraag of een probleem zitten.

Vragen over veiligheid
Met de site wil de politie ook toegankelijker worden voor jongeren. Onderzoek heeft uitgewezen dat jongeren in de leeftijd van twaalf tot en met zestien jaar worstelen met vragen over veiligheid. Ze zien bijvoorbeeld klasgenoten blowen in de pauze en vragen zich af of dat strafbaar is. Het antwoord op dit soort vragen horen ze graag van de politie, omdat ze de politie als betrouwbare bron zien als het gaat om informatie over veiligheid.

Rechtstreeks een vraag stellen
De informatie op de site sluit aan bij wat de jeugd wil weten. Jongeren hebben namelijk zelf per thema aangegeven wat hun vragen zijn en die zijn op de site gezet. Alle vragen zijn ingedeeld op onderwerp. Op de site staan veel korte films, die ook antwoord geven op vragen van jongeren. Bezoekers van de site kunnen niet alleen zoeken naar antwoorden, maar ook rechtstreeks een vraag aan de politie stellen. Zo is de site interactief en kunnen we hem steeds aanvullen met nieuwe vragen.

Regio
Naast Politie Haaglanden werkten ook de korpsen Rotterdam-Rijnmond, Brabant Zuid-Oost, Limburg-Noord, Noord- en Oost-Gelderland en Noord Holland-Noord mee aan de ontwikkeling van de site. De regio Haaglanden startte met het project, maar binnen een paar maanden wordt de site landelijk gelanceerd. Dan is het de bedoeling dat jongeren uit heel Nederland informatie vinden en vragen stellen via de site. Het project is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Programma Aanpak Cybercrime.
Categorie:
Tag(s):