vrijdag, 20. mei 2011 - 9:41

Politie Limburg-Zuid rolt diverse hennepplantages op

Kerkrade

Donderdagmiddag werd een plantage geruimd in een leegstaande loods op een terrein aan de Wijngaardsberg in Kerkrade. Daarnaast werd een plantage geruimd in een woning aan de Laurastraat.

In de loods werd de elektriciteit verkregen via een grote aggregaat. Er stonden 1070 planten van 1.20 - 1.70m hoog. Naast de aggregaat werden onder meer zo'n 200 assimilatielampen, transformatoren en spiegelkappen in beslag genomen. Er werden geen mensen aangetroffen.
In de woning aan de Laurastraat werden twee zogenoemde stekkenkasten in beslag genomen met zo'n 2900 hennepstekken en 226 moederplanten. Hier was sprake van diefstal van stroom. De 59-jarige bewoonster is gehoord.

In de loods bij een woonhuis aan de Tripsstraat in Eygelshoven werden donderdagochtend ruim 300 planten aangetroffen. In een tweede ruimte waren zo'n 200 planten geoogst. In een derde ruimte stond allerlei materiaal dat gebruikt kon worden voor het inrichten van een plantage. Ook een aanhanger met materiaal stond klaar om ergens te kunnen worden ingezet. Er was gefraudeerd met de elektriciteitsmeter. De 32-jarige bewoner is aangehouden.

In Maastricht werden woensdagochtend in een bovenwoning aan de Rijksweg Zuid 1576 hennepplanten aangetroffen. De hele woning werd alleen gebruikt voor hennepteelt. De eigenaar van het pand is meegenomen voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):