maandag, 14. februari 2011 - 14:25

Politie lost meerdere schoten op auto vluchtende verdachte

Huizen

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie in Huizen meerdere schoten gelost op de auto van een vluchtende verdachte. ‘Na uitgebreid onderzoek in de omgeving is de man niet meer aangetroffen’, meldt de politie maandag.

Even na middernacht kwam een melding binnen van een doodsbedreiging. De bedreiging was geuit door een man en betrof één in de categorie huiselijk geweld. Doorgegeven werd in welke auto de man zou rijden en dat hij vermoedelijk een vuurwapen bij zich droeg.

Op de Bovenmaatweg werd de auto door een agent gezien. De auto werd staande gehouden en de bestuurder, een man, werd gesommeerd uit de auto te komen. De man gaf echter gas en reed met hoge snelheid door. De agent loste meerdere schoten op de banden van de auto om de auto te stoppen.

Twee agenten die verderop op de Bovenmaatweg de auto wilden stoppen, moesten aan de kant springen om niet door de auto aangereden te worden. Ook zij schoten op de auto om de man te stoppen. De man reed echter verder in de richting van het Enkhuizerzand.

Ter hoogte van de fietsoversteek bij de Schieland verloor de man de controle over zijn auto en kwam tot stilstand tegen een stoeprand. Hij vluchtte uit de auto de Schieland in. Na een uitgebreide zoekactie in de omgeving, onder andere met een helikopter, werd de man niet meer aangetroffen. Een nader onderzoek is ingesteld.
Provincie:
Tag(s):