woensdag, 6. april 2011 - 21:33

Politie lost meerdere schoten tijdens aanhouding in Den Haag

Den Haag

Bij een aanhouding woensdagmiddag 6 april rond 16.00 uur van een 23-jarige Hagenaar in de directe omgeving van de Laan van Nieuw Oosteinde loste de politie ter aanhouding meerdere schoten.

De aanhouding van de Hagenaar ter hoogte van de Van Pabtslaan vond plaats op verdenking van poging tot zware mishandeling in de maand maart in Den Haag. Op het moment dat leden van het arrestatieteam de verdachte wilden aanhouden, ontrok de man zich aan zijn aanhouding door uit zijn auto te stappen en hard weg te rennen in de richting van de Koning Wilhelminalaan. Medewerkers van het arrestatieteam loste ter aanhouding enkele schoten. Desondanks wist de verdachte te ontkomen. Hij kon korte tijd later in de directe omgeving van de Laan van Nieuw Oosteinde en de Koningin Wilhelminalaan worden aangehouden. Hierbij raakte een politieauto beschadigd.

Direct na de aanhouding startte de politie een onderzoek. Daarbij werden door een helikopter overzichtsfoto's gemaakt en verrichtte medewerkers van de forensische opsporing (FO) op de locatie onderzoek. De Laan van Nieuw Oosteinde was voor het verkeer in beide richtingen gedurende lange tijd afgesloten.
Provincie:
Tag(s):