zaterdag, 12. februari 2011 - 20:27

Politie lost schot bij achtervolging overvaller

Schijndel

De politie van Brabant heeft tijdens een achtervolging van een overvaller een waarschuwingsschot gelost.

Zaterdagmiddag om omstreeks kwart over vijf heeft de politie op de Europalaan in Schijndel een 30-jarige man uit Helmond aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij kort daarvoor op de Dorpstraat in Gemonde een tankstation heeft overvallen.

Daar was om vijf uur een man binnengekomen met vermoedelijk een vuurwapen. Hij bedreigde het aanwezige personeel. Hij is er met een onbekende buit van door gegaan in een auto. Bij die overval is het personeelslid lichtgewond geraakt door een klap van de verdachte. Agenten kwamen de auto tegen en gaven de bestuurder een stopteken. In eerste instantie stopte hij maar direct daarop reed hij met hoge snelheid weg.

De agenten zette de achtervolging. Kort daarop reden de auto's met hoge snelheid de bebouwde kom van Schijndel in. Op de rotonde op de kruising van de Hoofdstraat met de Wijbosscheweg raakte de verdachte met zijn auto in een slip en kwam tegen het verkeer in tot stilstand. De agent sommeerde de man om uit te stappen. Toen hij dat niet deed loste één van de agenten een waarschuwingsschot. De verdachte gaf gas, reed tegen een politieauto aan en ging er weer vandoor. Beide agenten hebben toen enkele schoten gelost in de richting van de auto van de verdachte. De verdachte reed slingerend door, raakte weer in een slip en reed een stuk verder op de Europalaan tegen een boom waarbij de auto op zijn kant viel. Daar kon de man aangehouden worden. Hij was ongedeerd. De politie is een uitgebreid onderzoek begonnen.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):