donderdag, 1. september 2011 - 12:18

Politie lost schot op auto

IJsselstein

De politie van Utrecht heeft woensdagavond tijdens een achtervolging een schot gelost op een auto.

De politie wilde omstreeks 20.25 uur de bestuurder van de auto en twee inzittenden aanhouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Daartoe werd de auto op de Amalia van Solmslaan klemgereden. Op het moment dat een politieman op de auto afliep, gaf de bestuurder gas en reed op de politieman in. Door opzij te springen wist hij te voorkomen, dat hij werd aangereden. Daarna loste hij een schot op de auto, maar de bestuurder wist te ontkomen.

De centralist van de politiemeldkamer startte een Burgernetactie en vroeg Burgernetdeelnemers uit te kijken naar deze auto, een blauwe VWGolf, met drie inzittenden. Na een melding van een getuige werd de auto omstreeks 22.10 uur leeg aangetroffen op de Talingweide. In de omgeving werd gezocht naar de inzittenden met behulp van een speurhond en een warmtebeeldkijker, maar de inzittenden werden niet meer aangetroffen.

Na het sporenonderzoek ter plaatse werd de auto voor verder onderzoek veilig gesteld. Het onderzoek naar de inzittenden van de auto wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):