donderdag, 20. oktober 2011 - 9:50

Politie lost schoten bij aanhouding van wegpiraat

Barendrecht

De politie heeft donderdagochtend schoten gelost bij de aanhouding van een man die extreem gevaarlijk reed.

Rond acht uur kreeg de politie een melding dat er op de Spoorlaan in Barendrecht een automobilist aan het crossen was. Politiemensen gingen kijken en troffen daar inderdaad een man in een auto aan.

Op het moment dat de automobilist de politie zag, ging hij er als een haas vandoor. Er ontstond een achtervolging waarbij de 24-jarige verdachte levensgevaarlijke situaties op de weg veroorzaakte. Op de IJsselmondserandweg reed de verdachte o.a. tegen het verkeer in en probeerde tussen twee rijdende vrachtwagens door te vluchten.

Hier kwam de automobilist klem te zetten. Ondanks dat probeerde de verdachte met verschillende manoeuvres toch de auto los te krijgen en achteruit te rijden. De politieagenten stonden op dat moment al achter zijn voertuig om de man aan te gaan houden. De verdachte reed dus op hen in.

Dit was voor de agenten voldoende reden om te schieten op de banden van het voertuig. Zij zagen kans de auto te benaderen en de verdachte uit de auto te halen. De 24-jarige Capellenaar is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):