woensdag, 8. juni 2011 - 8:04

Politie lost schoten na roofoverval

Rotterdam

De politie heeft dinsdagavond kort na een overval op een woning aan de Schermerhoek de eerste verdachte gearresteerd.

Rond half tien kreeg de politie de melding dat er een roofoverval had plaatsgevonden in een woning aan de Schermerhoek in Capelle aan den IJssel. Twee overvallers drongen de woning in en bedreigden de bewoner met vuurwapens. Onder bedreiging werden onder meer geld, sieraden en een mobiele telefoon buitgemaakt. De overvallers gingen er na de overval in een auto vandoor.

De aanpak van overvallen heeft hoge prioriteit. Direct na de overval startten politiemensen een uitgebreid onderzoek. De wijde omgeving van de Schermerhoek werd hierbij uitgekamd en in meerdere ringen doorzocht, zoals na iedere melding van een overval.

Op de Prins Alexanderlaan in Rotterdam gaf de politie een auto met drie inzittenden een stopteken. De bestuurder van de auto stopte waarop agenten de auto te voet benaderden. Twee inzittenden vluchtten achter elkaar de auto uit en de bestuurder ging direct daarna in de auto ervandoor.

De politiemensen zetten de achtervolging te voet in en renden achter de verdachte, die aan het opgegeven signalement voldeed, aan. Tijdens de achtervolging werd de verdachte meerdere malen gesommeerd te stoppen en losten agenten waarschuwingsschoten.

Op de Mahatma Gandhistraat in Rotterdam werd de verdachte in een tuin aangetroffen. Een politieman loste, nadat al eerder meerdere waarschuwingsschoten waren gelost, een schot. Hierbij raakte de verdachte gewond. Hij is aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis.

In de tuin aan de Mahatma Gandhistraat is een mobiele telefoon, die mogelijk tijdens de overval is buitgemaakt, aangetroffen. Naar de twee andere verdachten stelt het Regionaal Team Overvallen een nader onderzoek in. De Rijksrecherche gaat eveneens een nader onderzoek instellen.
Provincie:
Tag(s):