zaterdag, 30. april 2011 - 10:46

Politie lost waarschuwingsschoten tijdens aanhouding in Rotterdam

Rotterdam

Politiepersoneel heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie verdachten aangehouden voor het beroven van een man op de Dorpsweg in Rotterdam. Daarbij zijn

Rond middernacht kreeg de politie de melding van een beroving van een man op de Dorpsweg. Hierbij zou gebruik zijn gemaakt van een vuurwapen. De man liep op straat toen hij door drie mannen werd beroofd. Zij reden vervolgens weg in een auto.

Surveillerende agenten zagen deze auto kort daarna rijden en zetten direct de achtervolging in. Deze achtervolging eindigde op het Maastunnelplein (zuidkant) toen agenten de auto tot stoppen dwongen. Door middel van een BTGV procedure konden zij twee mannen, van 20 en 21 jaar beide uit Rotterdam, aanhouden. De derde verdachte, een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, vluchtte te voet richting een nabij gelegen, afgesloten, bedrijventerrein. Hier klom hij over een hek. De politie loste een aantal waarschuwingsschoten.

Meteen zette politiepersoneel het hele bedrijventerrein af. Meerdere eenheden kwamen naar het terrein om de verdachte te zoeken. De helikopter was aanwezig voor het beschijnen van het terrein, op het water lagen twee boten van de Zeehavenpolitie om de kant in de gaten te houden en het Arrestatieteam van het korps was opgeroepen om het terrein op te gaan. Zij wisten uiteindelijk met behulp van een warmtebeeldkijker de verdachte te lokaliseren in een pand waar hij zich had verstopt in een kast. Daar kon hij worden aangehouden.

De drie verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):