zaterdag, 24. september 2011 - 18:29

Politie maakt eind aan overlast drugsdealer

Emmen

Met een gerichte actie op een drugspand aan de Holtlaan in Emmen heeft de politie vrijdagavond een eind gemaakt aan de handel van de 27-jarige bewoner en de ergerlijke overlast die hij veroorzaakte.

Via de wijkagent werd bekend dat de 27-jarige begin augustus zijn intrek had genomen in de flatwoning aan de Holtlaan. Vanaf dat moment ondervonden de andere, meest bejaarde, bewoners van de flat ergerlijke overlast. Zo was het een komen en gaan van mensen in auto’s of op brommers, werd de boel vervuild en was er vaak sprake van geluidsoverlast. Op basis van deze informatie rees al snel het vermoeden dat er vanuit deze woning drugs werden verkocht. De politie stelde daarop een nader onderzoek in wat vrijdag resulteerde in de aanhouding en doorzoeking van de woning.

Bij de doorzoeking van de woning vond de politie een hoeveelheid GHB en enkel tientallen grammen speed. De bewoner is op verdenking van het in bezit hebben en verhandelen van drugs voor nader onderzoek ingesloten. Ook werd een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden die uit deze woning kwam en in een auto wegreed. De auto bleek geregistreerd te staan als gestolen. Hij had een kleine hoeveelheid cocaïne bij zich. Ook deze man is voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):