zondag, 20. maart 2011 - 19:03

Politie maakt einde aan straatrace

Afgelopen weekend hebben agenten van het korps Rotterdam-Rijnmond een actie gehouden tegen de illegale straatracerij in het Rijnmondgebied.

In het Rotterdamse havengebied houden zich wekelijks grote groepen autobezitters op die met hun gepimpte auto’s voor veel overlast zorgen.

Op zaterdagavond bijvoorbeeld gaat het vaak om groepen van 200 tot 300 autobezitters waarvan de voertuigen vaak niet voldoen aan de technische normen en inrichtingseisen die voor auto’s gelden.

In de nacht van 19 op 20 maart bevonden zich op de Bunschotenweg zo’n 400 personen en ongeveer 200 auto's die zich bezig hielden, danwel aanwezig waren bij een illegale straatrace. In totaal werden er 75 processen-verbaal opgemaakt.

Een 30-jarige Rotterdammer en een bekende van de politie heeft ter plaatse twee politieagenten in burger bedreigd. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Illegale straatraces en het agressieve rijgedrag van de grote groepen aanwezigen leiden vaak tot klachten zoals van overlast, intimidatie, schade aan bedrijfsterreinen en zelfs mishandeling. De races vergroten ook de kans op ongelukken bij toeschouwers en het overige wegverkeer.

Uit de politieregistraties blijkt dat deelnemers en toeschouwers van de straatraces meerdere locaties per avond aandoen. Ook op weg naar hun volgende locatie over de openbare wegen vertonen zij gevaarlijk en agressief rijgedrag. De politie treedt op bij overtredingen en surveilleert regelmatig in het gebied om straatracerij en overlast van bovenstaande aard te voorkomen.

Deze actie maakt deel uit van een project welke de politie Rotterdam is gestart tegen de illegale straatracerij. Straatracers kunnen dan ook rekenen op een zero–tolerancebeleid.
Provincie:
Tag(s):