vrijdag, 16. september 2011 - 20:36

Politie maakt excuses aan ADO Den Haag

Eindhoven

Politie Brabant Zuid-Oost heeft excuses aangeboden aan ADO Den Haag naar aanleiding van onjuiste berichtgeving na afloop van de voetbalwedstrijd PSV-Legia Warschau. 'De Politiechef van Eindhoven heeft daarover een brief gestuurd naar de Haagse voetbalclub', meldt de politie vrijdag.

In het persbericht over de wedstrijd PSV-Legia Warschau, dat donderdagavond is verstuurd, blijkt foutieve berichtgeving te zijn opgenomen.

In het bericht staat dat zo'n 200 supporters van ADO Den Haag per trein naar Eindhoven waren gekomen en weer waren teruggestuurd. Uit een nadere analyse van de gebeurtenissen van donderdag blijkt dat echter niet gebeurd te zijn. Miscommunicatie ligt daaraan ten grondslag.

Vooraf en gedurende de dag werd de politie meerdere malen geïnformeerd over de mogelijke komst van ADO-supporters naar Eindhoven. Die informatie bleek in een aantal gevallen juist. Rond 15.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er ongeveer 200 Haagse supporters in de trein naar Eindhoven zouden zitten.

Die melding is gecheckt en leek betrouwbaar te zijn. Twee pelotons ME zijn daarop uit voorzorg naar het NS-station gegaan. Enkele treinen werden gecontroleerd, maar er bleken geen supporters van ADO Den Haag in te zitten. Daarop heeft de ME het station weer verlaten.

Tijdens deze ME-inzet kwam bij de politie ook de melding binnen dat een groep Poolse voetbalsupporters op hetzelfde station in een trein was gestapt. Dat bleek ook zo te zijn. Door miscommunicatie in de hectiek van het moment zijn deze twee incidenten, die los van elkaar stonden, door de algemeen commandant met elkaar verward.

Hij verkeerde in de oprechte veronderstelling dat de groep ADO-supporters per trein was gearriveerd en ook weer was teruggestuurd. Op basis daarvan is de berichtgeving in het persbericht tot stand gekomen.

De politie betreurt deze foutieve berichtgeving. Ze biedt haar verontschuldigingen aan aan het bestuur en de supporters van ADO Den Haag die hierdoor onterecht in een kwaad daglicht zijn gesteld. Dat is inmiddels ook per brief kenbaar gemaakt aan ADO Den Haag.
Provincie:
Tag(s):