maandag, 5. september 2011 - 20:17

Politie met partners voorbereid op Corso en Appelpop

Tiel

Tijdens het Corso en Appelpop dat komend weekend wordt gehouden in Tiel, is de politie weer nadrukkelijk aanwezig in het centrum en in de omgeving van het festivalterrein aan de Waalkade.

De politie richt zich daarbij op handhaving van de openbare orde en houdt toezicht op de verkeersstromen. Crowdmanagement wordt ingezet om de publieksstromen te begeleiden en bezoekers te informeren. De nieuwste aanvulling daarin is het evenementenaccount op Twitter, waarbij bezoekers per mobiel of computer worden geadviseerd op basis van informatie van de politie en gemeente.

Agenten informeren het publiek en treden indien nodig, streng op als er gevaar dreigt te ontstaan voor het verkeer of de openbare orde. Hinderlijk of strafbaar gedrag naar hulpverlenende instanties wordt niet getolereerd.
Gedurende het weekend worden op verschillende locaties alcoholcontroles gehouden. Naast de inzet van de reguliere surveillancevoertuigen en -motoren, bikers en agenten te voet, vaart komend weekend ook weer ‘n boot van de politie te water voor het festivalterrein.

Dit jaar is voor het eerst een evenementenaccount aangemaakt op twitter; tijdens de Nijmeegse Vierdaagse leverde dat bijna 900 volgers op met een veelvoud aan retweets.

Voor crowdmanagement vormen de tweets een aanvulling op de al bestaande middelen zoals cameratoezicht, inzet van lichtkranten, SMS Alert voor horecaondernemers en —in Nijmegen- Cityguides.
Tijdens de Vierdaagsefeesten werd de lichtkrant minder ingezet; of dat een effect is van de inzet van Twitter valt niet zomaar te meten. Vooralsnog is de politie best tevreden, maar gaat verder met het onderzoeken van de mogelijkheden met een vervolgproef tijdens Appelpop.

Tijdens het komende Appelpop informeert de politie twitteraars over de drukte rondom podia en de bereikbaarheid van het evenement in Tiel.Wanneer het bijvoorbeeld te druk wordt bij een podium kan de politie via Twitter vragen om tijdelijk een andere locatie te bezoeken. Ook kan gewaarschuwd worden als er bijvoorbeeld zakkenrollers zijn gesignaleerd, of bij andere calamiteiten. Het grote voordeel is dat overal, met de telefoon of thuis op de computer, de situatie in de stad gevolgd kan worden en plannen hierop aangepast.

Het twitteraccount @PGLZ_ Appelpop wordt gebruikt tijdens Appelpop van vrijdag 9 september tot en met zondag 11 september. De tweets die worden verstuurd zijn gebaseerd op informatie van de politie en de gemeente Tiel.

Zaterdag 10 september is het politiebureau tussen 11.00 en 18.00 uur niet bereikbaar voor personenauto’s en moeilijk bereikbaar voor voetgangers. De politie is 24 uur per dag bereikbaar via het algemeen nummer 0900 -88 44, bij spoed 112.

Bezoekers van het Corso en het Appelpop wordt geadviseerd om geen waardevolle spullen zichtbaar in hun geparkeerde auto achter te laten. Meer informatie om maatregelen die autobezitters zelf kunnen nemen, is te vinden op www.politie.nl enwww.stavc.nl
Provincie:
Tag(s):