dinsdag, 27. december 2011 - 15:14

Politie neemt 117 illegale mortieren in beslag

Heemskerk

Het Regionaal Milieuteam van de politie Kennemerland heeft dinsdagochtend bij een 21-jarige inwoner van Heemskerk een hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

'Het gaat om zogenaamde mortieren, in een omvang tot 6 inch, dat is ongeveer 15 centimeter. De partij bestond uit 117 van deze mortieren en had een gewicht van 70 kilo', aldus de politie.

Zolder opslagloods
Het vuurwerk lag opgeslagen op de zolder van een opslagloods. Eveneens werd een aantal lanceerbuizen voor dit vuurwerk meegenomen.

Vergunning
Het betreft hier professioneel vuurwerk, dat alleen door gediplomeerde 'bezigers' die in het bezit van een vergunning zijn, mag worden afgestoken. De gevaarsaspecten van dit vuurwerk zijn dan ook aanzienlijk.

Verkeerd gebruik kan leiden tot enorme schade, maar ook zwaar lichamelijk letsel. Er zijn zelfs incidenten met dodelijke afloop bekend. Op het bezit van dit vuurwerk, maar ook de handel daarin en het gebruik ervan, staan fikse straffen, tot gevangenisstraf aan toe.

De politie is actief bezig met het opsporen van zwaar illegaal vuurwerk. Vaak wordt het niet goed en zelfs in woonwijken opgeslagen. De politie vraagt mensen die op de een of andere manier informatie hebben over illegaal vuurwerk, zich te melden via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):