donderdag, 10. februari 2011 - 10:37

Politie neemt hond Oscar in beslag

Soest

Woensdag heeft de politie een hond in beslag genomen na diverse waarschuwingen. Tijdens de in beslag neming werd één van de aanwezige bewoners, een 43-jarige man uit Grootschermer, aangehouden omdat hij zich verzette en geweld gebruikte tegen de agenten.

Vanaf 11 mei 2010 ontving de politie meldingen over een loslopende hond die zowel mensen als dieren agressief benaderde en beet. Uit onderzoek van de politie bleek dat het hier ging om de hond Oscar die eigendom was van een 33-jarige bewoonster van een woning aan de Beukenlaan. De meldingen waren voor de politie reden om een rapportage op te maken voor de gemeente Soest met het advies een muilkorf- en aanlijngebod op te leggen. Dit advies werd overgenomen door de burgemeester die op 17 november vorig jaar een muilkorf- en aanlijngebod oplegde aan de eigenaresse van de hond Oscar.

Na 17 november 2010 ontving de politie echter opnieuw meldingen over het loslopen van de hond en het niet- of onjuist muilkorven van het dier. Daarnaast constateerde de politie ook zelf dat de eigenaresse zich niet hield aan de opgelegde maatregelen want op 20 — en 23 november werd geconstateerd dat de hond los liep op de Beukenlaan en de Talmalaan. Tegen de eigenaresse werd toen proces-verbaal opgemaakt.

Ook de bijtincidenten bleven na de opgelegde maatregelen niet uit want in de maanden november en december 2010 vonden opnieuw drie bijtincidenten plaats. Al deze feiten was voor de politie aanleiding een dossier samen te stellen en dit, ter beoordeling, voor te leggen aan het Openbaar Ministerie.

Op basis van deze documentatie gelastte de officier van justitie de in beslag neming van de hond Oscar die, na een zorgvuldige voorbereiding, werd uitgevoerd op woensdag 9 februari. De aangehouden verdachte is inmiddels verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Hij kreeg een proces-verbaal. Het Openbaar Ministerie beslist over de toekomst van de hond.
Provincie:
Tag(s):