dinsdag, 15. november 2011 - 19:44

Politie neemt vuurwerk en (nep)wapens in beslag

Musselkanaal

De politie heeft maandag op drie plaatsen in de provincie Groningen en Drenthe onderzoek gedaan naar illegaal vuurwerk. In totaal werden zo’n 80.000 stuks vuurwerk, diverse vuurwerkpistolen en andere (nep) wapens aangetroffen.

In een woning in Musselkanaal werden 45 dozen met nitraatbommen aangetroffen. Per doos waren om en nabij 1000 nitraatbommen verpakt. Ook werd in het huis een andere hoeveelheid vuurwerk, een vuurwerkpistool en een gasalarmpistool gevonden. De goederen zijn in beslag genomen.

Naar aanleiding van de vondst in Musselkanaal werden ook huiszoekingen gedaan in Valthermond en Tweede Exloermond. In een woning in die laatste plaats werden nog 27 dozen met daarin zo’n 1000 nitraatbommen per doos gevonden. Daarnaast werd in de Drentse plaatsen nog twee vuurwerkpistolen, een balletjespistool en een laserpen in beslag genomen. In totaal gaat in om bijna 80.000 stuks vuurwerk, wat neerkomt op zo’n 720 kg. De politie maakt proces-verbaal op tegen een 40-jarige inwoner van Musselkanaal, een 14-jarige jongen uit Valthermond en een 30-jarige man uit Tweede Exloërmond.
Provincie:
Tag(s):