maandag, 21. februari 2011 - 16:41

Politie onderzoekt brandstichting coniferen

Culemborg

In de nacht van zaterdag op zondag, tussen 03.00 uur en 06.00 uur, waren er verspreid in Culemborg vier meldingen van brandstichting.

Politieagenten gingen er direct naartoe en ook de brandweer rukte telkens uit om het vuur te blussen. De politie doet verder onderzoek en roept getuigen op om zich te melden.

In alle vier de gevallen bleken (coniferen)hagen in brand te staan. De politie gaat uit van brandstichting.

De eerste melding was zaterdagnacht rond 03.00 uur in de Pijlkruid. De bewoners waren wakker geworden van een sterke rooklucht en sloegen meteen alarm.

Rond half 5 werd brand gemeld vanaf de Oranje Nassaulaan. Toen agenten daar aankwamen lagen de bewoners nog te slapen.

Tussen 05.45 uur en 06.00 uur zaterdag kwamen er twee meldingen, vanaf de Eemweg en Papiermolenweg. Op de Eemweg waarschuwde een door geknisper wakker geworden bewoner de hulpdiensten. Naast een haag ging hier een tuinset in vlammen op. Op de Graanmolenweg was een bewoner zelf aan het blussen geslagen, te hulp geschoten door de politie. De brandweer heeft het vervolgens afgeblust.

Politieagenten hebben een viertal aangiftes opgenomen. Waar mogelijk doet de technische recherche sporenonderzoek en in de loop van zondag is er buurtonderzoek gedaan. Eerder deze maand was er in Culemborg ook sprake van in brand gestoken hagen.

In het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 februari kwamen er drie meldingen bij politie en brandweer binnen, toen waren tuinen aan de Luthulisingel, Pinksterbloem en Gelddijk doelwit.

Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor, maar dergelijke brandstichtingen kunnen gevaar opleveren aangezien veel hagen dichtbij woningen staan.
Provincie:
Tag(s):