zondag, 19. juni 2011 - 13:58

Politie onderzoekt schietincidenten in Zuid-Limburg

De politie Limburg-Zuid onderzoekt twee schietincidenten die zich in de nacht van zaterdag op zondag in Born en Heerlen voordeden. In Heerlen raakte daarbij een persoon gewond.

In Born drongen zondagochtend rond 04.00 uur een aantal gemaskerde en gewapende personen een woning binnen aan de Koningstraat. Er werd door de verdachten meerdere malen geschoten, zowel buiten als binnen in de woning. De bewoner van het pand, een 33-jarige man uit Born, bedreigde de gemaskerde personen met een windbuks, waarna ze de woning verlieten en op de vlucht sloegen.
In het pand trof de politie een hennepkwekerij aan. De bewoner van het pand is aangehouden. Onderzocht wordt of het schietincident en de hennepkwekerij met elkaar in verband staan. Bij het incident raakte niemand gewond.

In Heerlen meldde een 68-jarige man uit die plaats zich bij de politie met de mededeling dat hij in zijn been was geschoten. Rond 00.15 uur fietste de man samen met zijn vrouw over de Groene Boord richting de Sint Antoniusweg in Heerlen, toen hij een vreemd geluid hoorde. Enkele meters verder voelde de man een stekende pijn aan zijn been en zag dat hij bloedde. Hij meldde zich daarop bij de politie. Na afloop van de melding is de man door de politie voor behandeling naar de eerste hulp afdeling van het ziekenhuis gebracht. Het bleek te gaan om een schampschot.
De politie heeft de zaak in onderzoek
Provincie:
Tag(s):