vrijdag, 10. juni 2011 - 14:19

Politie onderzoekt woningoverval met brandstichting

Tilburg

De politie is vannacht een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval op een woning met mogelijke brandstichting. Er raakte daarbij niemand gewond. De politie heeft de 46-jarige bewoner opgevangen.

Rond 02.15 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een brand in een woning aan de Wethouder van Roesselstraat. Aanrijdend zagen de agenten een rookpluim afkomstig uit de woning.

In de achtertuin van het pand trof de politie twee mannen, een buurtbewoner en de 46-jarige bewoner aan. Beiden trachtten met een tuinslang de brand die op de benedenverdieping woedde te blussen. De brandweer nam vervolgens de bluswerkzaamheden over.

Nadat de vlammen gedoofd waren stelden de agenten een onderzoek in. Tijdens het gesprek met de bewoner bleek dat de man in de woning overvallen was door vermoedelijk drie daders.

Onder bedreiging van een vuurwapen eisten ze geld. Na de daad lieten de daders de bewoner op de bovenverdieping achter. Toen hij beneden kwam ontdekte hij de brand en sloeg alarm.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via het algemene nummer 0900-8844 of via Meld misdaad anoniem: 0800-7000
Provincie:
Tag(s):