dinsdag, 19. april 2011 - 11:24

Politie onderzoekt woningovervallen in Kerkrade en Stein

De politie Limburg-Zuid heeft een onderzoek ingesteld naar twee woningovervallen. Deze vonden maandagavond plaats in Kerkrade en Stein.

In Stein werd een 44-jarige man in zijn woning aan de Zwartdriesstraat overvallen. Rond 21.40 uur kwamen drie mannen met een bivakmuts de woning binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen eisten ze geld waarna ze met onbekende buit de woning weer verlieten.
Een getuige had het kenteken opgeschreven van de vluchtauto. Het voertuig bleek thuis te horen op de Flintstraat in Maastricht. In die woning werden rond 23.30 uur vier verdachten aangehouden; twee mannen van 22 en 27 jaar en twee vrouwen van 20 en 25 jaar. De politie onderzoekt de overval.

In Kerkrade werden een 43-jarige man en zijn vriendin in een woning aan de Ailbertuslaan overvallen. Rond 22.40 uur ging de bel en het stel, dat nog bezoek verwachtte, opende de deur. Twee mannen drongen de woning binnen en eisten geld. Eén van beiden had een vuurwapen en bedreigden het stel. Hierop gaf de man zijn geld af. De overvallers vertrokken direct daarna weer. 

Provincie:
Tag(s):