dinsdag, 13. september 2011 - 15:17

Politie pakt drie nepagenten op

Weert

De politie heeft dinsdagmorgen drie personen in Weert aangehouden op verdenking van drie carjacking incidenten in april dit jaar.

De carjacking incidenten vonden plaats op 10 april in Weert, op 14 april in Maasbracht en op 18 april in Baarlo. Bij deze incidenten deden de daders zich voor als agenten en lieten ze auto's stoppen. Nadat de bestuurders uit de auto waren gestapt gingen de daders ervan door.

Bij de carjacking incidenten in Maasbracht en Baarlo werd gebruik gemaakt van politie-uniformen. In alle drie de gevallen werd ook gebruikt gemaakt van een lichtbalk waar "stop politie" op was te lezen. Bij het incident in Weert werd met een vuurwapen gedreigd. De mannen die nu zijn aangehouden zijn 20, 21 en 22 jaar oud.

De politie kwam de verdachten via rechercheonderzoek op het spoor. In drie verschillende woningen in Weert zijn de personen aangehouden. De politie zal onder andere doorzoekingen verrichten in deze woningen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en worden verhoord. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):