zondag, 17. april 2011 - 10:47

Politie pakt geld en goederen af van Utrechtse criminelen

Utrecht

De politie heeft zaterdag in de regio Utrecht twaalf personen aangehouden in verband met georganiseerde hennepteelt. ‘Een groot aantal luxe goederen en een aanzienlijk geldbedrag werd inbeslaggenomen’, meldt de politie zondag.

Onderzoek
Een rechercheteam van tien rechercheurs startte in februari 2011 een onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezig hield met de handel in verdovende middelen.

In korte tijd werd door rechercheurs informatie ingewonnen en op 16 april werden bij 11 woningen/panden invallen gedaan en werden 12 personen aangehouden. De invallen waren in Breukelen, Zeist, de Meern, Maarssen, Loenersloot, Nieuwersluis, Vreeland, IJsselstein en Loenen aan de Vecht.

Bij deze invallen werden twee hennepplantages aangetroffen met in totaal 1300 planten. De politie-inzet was er op gericht om de verdachten aan te houden en het crimineel verkregen vermogen inbeslag te nemen.

Zo werden er 300.000 euro aan contact geld, 6 auto’s en een motor in beslaggenomen. Daarnaast nam de politie ook twee vuurwapens, een geldtelmachine en administratie in beslag. Eén verdachte heeft een huis in De Meern en een gedeelte van zijn kostbare inboedel werd inbeslaggenomen.

De verdachten, mannen en vrouwen in de leeftijd van 21 tot 44 jaar zijn ingesloten voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):