zaterdag, 6. augustus 2011 - 11:50

Politie schiet gemaskerde inbreker neer in het Limburgse Horst

Horst

De politie heeft zaterdagochtend een inbreker in zijn been geschoten. Het gaat om een 23-jarige man uit Amsterdam. Hij is aangehouden en met beenletsel opgenomen in het ziekenhuis. Twee andere verdachten zijn ontkomen.

Even na vier uur kreeg de politie een melding van een alerte getuige die glasgerinkel had gehoord bij een bedrijf op het industrieterrein aan de Expeditiestraat.

Agenten waren snel ter plekke en zagen een gestolen auto bij het bedrijf staan. Drie gemaskerde mannen werden door de politie overlopen toen ze een gat aan het maken waren in de pui. De man uit Amsterdam werd na een schot in zijn been aangehouden. De politie schoot ook op een andere verdachte, maar die is samen met de derde inbreker te voet ontkomen. De gestolen auto bleef achter.

Een zoektocht met een speur- en surveillancehond heeft niets meer opgeleverd. Burgernet werd ingezet om het publiek in Horst mee uit te laten zien naar twee mannen met een Noord-Afrikaans, dan wel Antilliaans uiterlijk.

Het is niet duidelijk of er iets is buitgemaakt bij de inbraak. Het onderzoek is momenteel in volle gang, meer informatie dan in dit bericht vermeld, is op dit moment niet bekend. De Rijksrecherche is ingeschakeld omdat er door de politie is geschoten
Provincie:
Tag(s):