maandag, 9. mei 2011 - 18:18

Politie schiet in lucht tijdens aanhouding

Venray

De politie heeft zondagavond in Venray een waarschuwingschot gelost bij een dreigende situatie met een persoon, die vermoedelijk ruzie had gekregen met een andere man. De verdachte betreft een 35-jarige man uit Venray.

Even na 21.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van een persoon die verschillende dreigende boodschappen schreeuwde en messen bij zich droeg. De verdachte had waarschijnlijk ruzie gekregen met een andere man. Als reactie hierop is de verdachte met messen en verbaal gaan dreigen, waarbij ook omstanders betrokken waren. De politie is meteen poolshoogte gaan nemen en kwam de man op de Kiosk tegen.

Toen hij de agenten zag kwam de verdachte op hen afgerend met twee messen in zijn hand. De politie sommeerde de verdachte de messen te laten vallen, hierop reageerde de man niet. Vanwege de dreigende situatie heeft de politie een waarschuwingschot in de lucht gelost. Na het waarschuwingschot verstopte de verdachte zich achter een muurtje, waar hij uiteindelijk door de agenten kon worden aangehouden. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het incident. Het vermoeden bestaat dat de verdachte onder invloed van alcohol was. De man is overgebracht naar het politiebureau en is in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):