vrijdag, 24. juni 2011 - 0:16

Politie schiet op vuurwapengevaarlijke verdachte. Kogel slaat in bij passerende auto

Rotterdam

Bij een onderzoek naar vuurwapenbezit en handel in verdovende middelen heeft de politie woensdagavond op een vuurwapengevaarlijke verdachte geschoten.

Hierbij is één van de kogels in de auto van een passant terecht gekomen.

Tegen het einde van de middag waren agenten bezig met de doorzoeking van een woning aan de Wielewaalstraat.
In de woning werden zeer zware wapens aangetroffen. Zo lagen er onder andere een riot gun, een mini uzi met geluidsdemper, zakken met patronen en een handvuurwapen.

Tijdens de zoeking zagen postende agenten een auto rijden met hierin de vuurwapengevaarlijke hoofdverdachte. Op het moment dat de agenten hem aan wilden houden, ging de man er in de auto vandoor. Agenten hebben enkele schoten gelost om hem tot stilstaan te dwingen. Een van de kogels kwam in de hoofdsteun van de achterbank van een passerende auto terecht. De bestuurder van deze auto was een 19-jarige man. Hij raakte niet gewond.

Onder leiding van het OM is er inmiddels een onderzoek opgestart om zo de exacte toedracht van het incident te kunnen achterhalen. Hierbij wordt het handelen van de agenten onderzocht.

De korpsleiding van de politie Rotterdam-Rijnmond betreurt het dat de 19-jarige man dit heeft moeten meemaken: "Agenten schieten niet voor niets. Er was ons veel aan gelegen deze zware crimineel te arresteren. Natuurlijk is het nooit de bedoeling dat onschuldige burgers op deze manier betrokken raken bij een onderzoek. We zullen er dan ook alles aan doen om te achterhalen wat er precies gebeurd is en uiteraard wordt de schade aan zijn voertuig vergoed", aldus
Martine Vis, directeur politie.

De 28 -jarige hoofdverdachte uit Rotterdammer is aangehouden en zit vast.
Provincie:
Tag(s):