vrijdag, 24. juni 2011 - 10:12

Politie schiet per ongeluk door hoofdsteun 19-jarige man

Rotterdam

Een 19-jarige man is woensdagmiddag op de Dorpsweg in Rotterdam-Zuid volgens eigen zeggen beschoten door een politieagent. Tegen het AD vertelt de man zijn verhaal.

De man was in zijn Fiat onderweg naar zijn vriendin toen hij een luide knal hoorde en zijn achterruit aan diggelen lag. In een reactie deed hij zijn hoofd naar beneden en gaf gas. Hierbij ramde hij een andere auto, maar wist ongedeerd zijn auto te verlaten.

Nadat de rust weder gekeerd was, bleek de kogel via de achterruit, door zijn hoofdsteun en via de zijruit de auto verlaten te hebben. 'Ik was bijna dood' vertelde de man.

Agenten waren in een achtervolging verwikkeld waarbij meerdere waarschuwingsschoten gelost zijn. (Lees hier het bericht). De advocaat van de man zegt 'Waarschuwingsschoten doe je in de lucht, niet in een hoofdsteun'. Het slachtoffer zal aangifte doen van poging tot doodslag.

De korpsleiding van de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond laat weten dat zij de zaak betreuren. Een onderzoek moet uitwijzen of de handelswijze van de politie juist is geweest tijdens de achtervolging.
Provincie:
Tag(s):