woensdag, 12. oktober 2011 - 15:53

Politie schiet vrouw neer na neersteken vriend

Rotterdam

Een politieagent heeft woensdagmiddag in Rotterdam een 27-jarige vrouw neergeschoten die kort daarvoor haar vriend had gestoken. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Rond 13.00 uur kreeg de politie de melding dat er een man bedreigd zou worden met een mes op de Bergweg. Agenten gingen hier direct naartoe.

Vrouw met mes
Zij troffen op de genoemde locatie een gewonde man aan. Ook stond hier een vrouw bij met een mes in haar handen. De agenten wilden haar aanhouden maar de vrouw wilde niet meewerken.

Agent schiet op vrouw
Zij bleef zich verzetten tegen haar aanhouding waarop de agenten haar tot kalmte probeerden te manen met behulp van pepperspray. Toen ook dit niet bleek te werken en de vrouw zich dreigend opstelde in de richting van de agenten besloten zij haar in haar been te schieten.

De Rotterdamse is overgebracht naar een ziekenhuis. Zij is aangehouden en zal na behandeling aan haar verwondingen overgebracht worden naar een politiebureau.

De neergestoken man, een 34-jarige Rotterdammer, is met verwondingen aan zijn arm overgebracht naar een ziekenhuis.

De aanleiding voor het steekincident ligt vermoedelijk in relationele sfeer.De forensische opsporing heeft een onderzoek ingesteld op de Bergweg.
Provincie:
Tag(s):