woensdag, 23. november 2011 - 10:22

Politie start 'donkere dagen offensief'

Weert

De politie Limburg-Noord zet in de wintermaanden tijdens het 'donkere dagen offensief' extra maatregelen in om overvallen en inbraken tegen te gaan. Zo wordt vaker een helikopter ingezet. Vanuit de lucht biedt een helikopter overzicht en zijn vluchtende overvallers sneller zichtbaar. Daarnaast wil de politie nieuwe overvallen met de helikopter voorkomen door potentiële daders af te schrikken.

De politie heeft in Weert dinsdagavond een 'stopcheck' uitgevoerd, een verscherpte verkeerscontrole die in het licht stond van het donkere dagen offensief.
Hierbij zijn tientallen automobilisten gecontroleerd die de wijken Moesel en Boshoven in of uit gingen. Een van hen is aangehouden voor rijden onder invloed. Verder is bij een bestuurder een boksbeugel aangetroffen die in beslag werd genomen. Twee automobilisten bleken niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en een automobilist had een kleine hoeveelheid hennep in zijn bezit. Verder werd een man aangehouden die nog 352 euro aan verkeersboetes moest betalen. Ook had iemand de verlichting van de kentekenplaat niet in orde. Meerdere woningen zijn voorzien van een flyer met de tekst "deze voetafdruk had van een inbreker kunnen zijn". Deze woningen hadden bijvoorbeeld geen deur afgesloten en waren om die reden inbraak gevoelig.

Bij de actie zijn in totaal zo’n 15 tot 20 agenten ingezet. Daarbij waren ook buitengewone opsporingsambtenaren van de gemeente Weert betrokken.
Provincie:
Tag(s):