vrijdag, 15. april 2011 - 17:27

'Politie' steelt wederom auto

Maasbracht

In Midden-Limburg is voor de tweede keer in korte tijd een voertuig gestolen door iemand die zich voordeed als politieagent. Ook nu was het slachtoffer een inwoner uit België, zo meldt de politie Limburg-Noord.

Een 48-jarige man uit het Belgische Lanaken reed in de nacht van donderdag op vrijdag over de A2 richting het zuiden. Ter hoogte van Maasbracht werd de man ingehaald door een personenauto. De man kreeg een stopteken door middel van een lichtbalk in de auto. De man stopte op vluchtstrook. Uit de personenauto stapte een man in politie-uniform. Deze vroeg de Belg op een agressieve toon of hij gedronken had. Daarna gaf de nepagent aan in de auto te willen gaan zitten omdat de verlichting uit stond en hij deze wilde controleren. Op dat moment ging de ‘agent’ er met hoge snelheid met het voertuig vandoor. De andere auto van de daders reed er meteen achteraan.

Afgelopen weekend werd een Belgisch echtpaar beroofd van hun voertuig na te zijn gestopt voor een ‘politieauto’. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):